Regular training & classes

Entrenaments amb Laura Vilar i Gisela Creus

Schedule

del 24 al 27 de gener, dilluns a dijous, 9.30-10.45 h

dilluns i dimecres amb Laura VIlar

dimarts i dijous amb Gisela Creus

Atenció! L'activitat comença puntual a les 9.30, i a les 9.35 tanquem la porta del carrer. A nunArt no hi ha timbre, és possible que si arribes tard no puguis entrar.

En reservar la teva plaça, acceptes aquesta declaració de responsibilitat.


Levels

professional/avançat

Contribution

Amb abonament o classe solta de nunArt Guinardó.

Classe solta: 8 €

Abonament 10 classes: 65 €

Description of the activity

Laura Vilar: 

M’agrada proposar una sessió d’entrenament en què, a través d’interrogar aspectes concrets sobre les particularitats del cos en moviment, arribem a experienciar perspectives i sensacions que puguin nodrir la nostra pràctica d’una manera global. Treballarem des de la intuïció i la improvisació qüestions formals i mirarem la forma com una oportunitat per concretar sensacions, imaginari, presència i consciència. Sempre des de l’amabilitat, el rigor i el plaer que el moviment ens ofereix.

Gisela Creus

L'entrenament, el visc com un espai on retrobar-se. Un espai que busca la reconnexió d'un cos global, obert, expansiu, expressiu, complet i disponible per al canvi constant. Un espai on ens podem endinsar i arriscar a descobrir nous límits i noves dimensions. Un espai on podem entendre les immenses i noves possibilitats. 

Inicio amb una seqüència conjunta d'estiraments continus i moviments articulats de la columna vertebral i les extremitats que ens permetran connectar amb nosaltres mateixos, el nostre cos i el seu centre. Ens centrarem en la respiració per ajudar-nos a escalfar, dinamitzar i tonificar els músculs i les articulacions, així com per obrir la consciència del cos equilibrat i de la seva presència a l'espai. A continuació, explorarem una successió de moviments i alguns exercicis de viatge en l'espai per desafiar el cos a estar disponible i eficient en relació amb els altres. Aprendrem una frase dinàmica i energètica que inclogui treball a terra, seqüenciació tècnica i vocabulari corporal acrobàtic. La meva metodologia utilitza improvisacions, exploracions i també frases perquè el cos pugui desenvolupar i escoltar la pròpia veu canviant. Sempre amb l'objectiu de fer créixer la veu individual a través del moviment i compartir-la amb els altres.

Imparted by

Laura Vilar

 Intèrpret, creadora, docent i investigadora en dansa. 

Es forma a Barcelona i inicia la seva trajectòria professional com a intèrpret en diferents companyies nacionals i internacionals com Compagnie Taffanel (FR), Dance Theatre of Ireland (IR), Lanònima Imperial (ESP) o Cobosmika Company (ESP) entre d'altres. 

Docent tant nacional com internacionalment en diferents centres com: Institut de Teatre, Rotterdam Dance Academy, Saineb dance company Istanbul, Universitat Linz Anton Bruckner, Varium, Àrea, Timbal, Eòlia, nunArt, etc. Com creadora ha presentat diversos projectes en solitari com Sajiao o Voyager i ha dirigit peces com el Banquet o ZIP amb Clara i Ariadna Peya, entre d'altres.

 Actualment: 

• Estudiant de doctorat a la UAB, investigació artística 

• Co-directora de centre de creació i convivència artística nunArt 

• Membre dels equips docents en algunes assignatures de l'Grau de Filosofia de la UAB 

• Coordinadora de la Formació Professional de l'escola Àrea de Barcelona des 2017.

 • Docent en diversos àmbits al CSD, Institut de Teatre de Barcelona. 

• Tutora de tesi de màster MURAD (màster en investigació artística i disseny_EINA_UAB) 

• Imparteix workshops a nivell nacional i internacional. 


Gisela Creus

Gisela Creus és ballarina, educadora i coreògrafa amb interès internacional i interdisciplinari. Des del 2007 compagina la seva carrera artística amb la direcció i gestió de l’Associació nunArt i nunArt Creacions. S’inicia a la dansa als 9 anys, explorant-ne diferents estils. Als 18 anys comença els seus estudis d’Administració i Direcció d’empreses a la UAB juntament amb un curs de formació de dansa professional de dos anys a Barcelona, on n’obté el diploma. Posteriorment és acceptada i becada al conservatori Laban (Trinity Laban) de Londres, on hi estudia tres anys i rep el títol amb matrícula d’honor de llicenciada en Dansa Teatre. S’especialitza en dansa contemporània, improvisació, dansa creativa,  tècnica de la dansa clàssica i ioga. Desde llavors es segueix formant amb artistes de renom internacional principalment a Barcelona, Londres i Estats Units.   

Com a intèrpret i creadora ha treballat en diverses companyies de dansa, coreògrafs, col.lectius i projectes escènics i ha presentat més de deu peces professionals com a coreògrafa, individualment i en col.laboració amb altres artistes. Al 2019 ha creat dos treballs coreogràfics per a les companyies de dansa de la Universitat Roger Williams i per a la Universitat Providence College. Recentment ha estat otorgada amb la RISCA ( Rhode Island State Council on the Arts) Fellowship Award in Choreography, amb el solo The Quiet A, creat, dirigit e interpretat per ella mateixa al 2018. Recentment i en col·laboració amb Daniel Davidson, funden el col.lectiu artístic HDC Dance Ensemble, i  presenten el seu treball al DanceNOW Boston, The Provincetown Dance Festival, Modern Movements Festival, Providence Dance Festival, between others.  

A nivell pedagògic ensenya dansa contemporània, ballet, improvisació i dansa creativa; desde principiants a professionals a diferents centre especialitzats de dansa. Ha estat vivint i treballant tres anys als Estats Units on ha estat professora de dansa contemporània I clàssica a la Universitat Salve Regina University i on ha dirigit també els assajos de la companyia Extensions Dance Company de la mateixa Universitat.  A  nivell internacional ofereix tallers e intensius a centres com nunArt i AREA (Barcelona), Marshall and Franklin University (Philadelphia), Barnard University ( Nova York), CICER Residency (Cabo Verde) i a Play Practice Apprenticeship Residency (India) entre d’altres.     

Actualment viu a Barcelona on continua amb la co-direcció de nunArt Creacions, amb al Programa de Formació d'Area Dansa i el Programa d'acompanyament a la creació col·lectiva PROJECTem. Paral·lelament, ha iniciat un procés de creació que arrenca amb dos intèrprets a la primera fase des de l'abril fins a finals de maig amb residència i mostra a nunArt i al festival Resonance. Continua al Juliol amb Residència a la Sala Albert Camús a Menorca i seguirà al setembre de 2021 amb residència a L'Estruch amb l'objectiu de poder mostrar-ho a la primavera del 2022.  

giselacreus.com

Imatge original: Triny Reinoso