Intensive courses

Intensius Regulars amb Ramón Villegas nº1

Schedule

21 Febrer - DIUMENGE - 10-13 h

Pròximes dates: 21 Març, 18 Abril, 23 Maig, 20 Juny - DIUMENGE - 10-13 h

Levels

Dirigit a: actrius/ors, ballarins/es, músics/es, creadores/ors.  



Contribution

30,00 €

Description of the activity

DE LA RECERCA INTERIOR A L'ESCENA 

DESCONFINA  MENT,  ALLIBERA  COS 

Hi ha una tendència a forçar la direcció del cos, del moviment i l'expressió perquè siguin d'una determinada manera. L'estètica, la formalitat, l'exhibició són importants en la nostra cultura que hi busca un rendiment efectista inclús a la manifestació artística. Com fer per alliberar-nos de tota aquesta pressió i deixar-nos SER amb el que hi ha? Només així, sense expectatives i oberts a connectar amb el nostre inconscient, la nostra expressió i creativitat serà genuïna, ja que naixerà de la necessitat, des del goig de VIURE.   

COM 

Amb la pràctica de Katsugen undo i Yuki que ens facilita connectar amb aquesta genuïnitat del nostre estat profund i espontaneïtat més autèntica. Amb exercicis d'improvisació que acompanyen i fan créixer aquest espai de connexió amb el més essencial. Amb treballs de visualització i canalització que provoquen que el fet artístic esdevingui una creació catàrtica per a nosaltres i potser per l'espectador.  Tot plegat en un espai on es facilita la LLIBERTAT creativa des d'un acompanyament conscient.

GRUP OBERT

Aquest taller permet la continuïtat ja que es tracta d'una pràctica-entrenament que s'adapta a les necessitats individuals de cada participant.

APORTACIONS: 

30 EUR/session

Imparted by

Ramon Villegas Guix 

Ramon és actor i creador multidiscilinari. Format a l’estudi, ja desaparegut, de Manuel Carlos Lillo i Txiqui Berraondo a Barcelona. També reb formació amb Javier Daulte, Andrés Lima, Scott Williams, Mercè Boronat, Kari Margolis o Gabriela Carrizo (Peeping Tom), entre d’altres. 

Després de diferents treballs televisius, teatrals, cinematogràfics, el 2009, és guanyador de la Convocatòria de suports a la creació i a la producció de les arts escèniques i visuals del Patronat Municipal del Teatre Cirvianum de Torelló, amb la seva primera peça de creació col·lectiva MMM+KBFP. L’any 2010, comença a treballar com a intèrpret amb la cia. Societat Doctor Alonso i a partir d’aquí També treballa en projectes experimentals, com l'obra de l'artista Alex Reynolds, Te oímos beber, on comparteix escena amb actors invidents, amb la ballarina Idurre Azkue amb Domingo fantasma o amb Sílvia Delagneau, amb Només ens vol protegir del cel, estrenada al festival Grec 2015. El 2014 va presentar el seu primer treball de creació en solitari Hombre Bala Unplugged, amb el suport del projecte VIC (Viver d'Investigació i Creació de residències d'Arts Escèniques) de l'Institut del Teatre, amb el que ha acabat performant a Vic, Melbourne, Wellington, Mae Chaem (Tailandia) i al Japó. També en festivals catalans com el Trapezi de Reus ‘18 o el Nunoff ’19 de Barcelona. Juntament amb l’artista visual Nora Ancarola va realitzar la intervenció artística Banyuls-Portbou_muga 600, guanyadora de la beca Walter Benjamin 2018, atorgada pel MUME (Museu Memorial de l’Exili) i Nau Côclea (Centre de Creació Contemporània) i amb DONDE LA_LENGUA POR VENIR projecte guanyador de la beca Multiverso del BBVA 2020, on ha actuat i dirigit les actrius i actors participants. 

Paral·lelament a això, ha donat classes d’interpretació poètica al Caixa Fòrum de Barcelona, d’Arts escèniques aplicades a la Universitat de Vic i a l’Escola de policia de Catalunya o de direcció d’actors per a estudiants d’audiovisuals a la Universitat de Girona (Eram), entre d’altres. Ha realitzat curtmetratges, ha coescrit i dirigit la sèrie web A bodes em convides, ha treballat de director de càsting, de dramaturg i dirigint Actors i Músics en videoclips i espots publicitaris. 

Recentment la seva peça de videoart “M O R T” ha estat seleccionada per Damer House Gallery de Dublín i també ha estat part de la programació del Festival Loop de Barcelona aquest 2020.

Intensius Regulars amb Ramón Villegas nº1